Într-o epocă în care tehnologia, omul și natura se îmbină politic și emoțional, TransPOSTHUManțe îți propune o discuție despre toleranță, nomadism, identități fluide și provocările capitalismului modern.

Instalația audio-vizuală, inspirată de filosofia Rosiei Braidotti și teoriile lui Michel Foucault, explorează interacțiunile dintre identitate culturală, tehnologie și dinamică socială în Europa. Disponibilă în limbile română, germană și maghiară, această experiență scoate la lumină tensiunile dintre narativele UE și realitățile diverselor populații.

Folosind tehnici multimedia, sunt șterse granițele dintre uman, animal și mecanic, promovând coexistența diverselor forme de viață; cultura păstorească românească este integrată pentru a critica diferențele dintre discursul UE și realitățile socio-economice și culturale. 

Metafora transhumanței este exemplificată prin explorarea migrațiilor din și spre UE, și a noțiunilor de acasă și apartenență. Plecând de la o explorare a complexităților etice ale păstoritului tradițional românesc, se confruntă practici tradiționale cu standardele moderne de drepturi ale animalelor, subliniind necesitatea echilibrării valorilor culturale și etice.

Ești, așadar, invitat să pornești într-o călătorie fascinantă prin artă, tehnologie și identitate!